Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild på Harry Styles, som under söndagskvällen genomför sin spelning i Köpenhamn. Bild: Charles Sykes
Arkivbild på Harry Styles, som under söndagskvällen genomför sin spelning i Köpenhamn. Bild: Charles Sykes

Harry Styles spelning blir av i Köpenhamn – trots skjutningen

Bara några hundra meter från det köpcentrum där flera personer sköts ihjäl på söndagen kommer Harry Styles att genomföra sin konsert på söndagskvällen.
Arrangören Live Nations beslut möts av hård kritik på sociala medier.

Sent på söndagseftermiddagen larmades polis till köpcentrumet Fields i Köpenhamn. På platsen hade en nu gripen person öppnat eld, och vittnen från platsen beskriver hur människor flydde i panik.

– Vi hörde skott och alla kom springandes ut från köpcentrumet, säger Richard van den Brink, som satt tillsammans med sin son på ett hotell mittemot Fields, till Sydsvenskan.

Runt klockan 20.50 meddelade Köpenhamnspolisen, via en presskonferens, att flera personer avlidit i skjutningen. Den gripne ska vara en 22-årig man, och man har i nuläget inte uteslutit att det kan röra sig om ett terrorbrott.

Harry Styles spelning blir av

Mindre än en kilometer från köpcentret Fields ligger Royal Arena, där Harry Styles skulle dra i gång sin konsert vid 20-tiden på söndagen.

Men trots att skottlossningen inträffat i närheten meddelar arrangören Live Nation att konserten kommer att genomföras som planerat.

"Vår säkerhetspersonal är i nära dialog med polisen som har kontroll över situationen. Polisen har också gett sitt medgivande till att konserten kan genomföras enligt plan. Vi hjälper publiken in på arenan så lugnt och stilla som möjligt, och över hälften av publiken är redan inne. Vi önskar er alla en bra konsert", skriver de på Facebook.

Men trots detta möts beskedet av hård kritik.

Kön utanför arenan var lång under söndagskvällen. Bild: Annika Byrde
Kön utanför arenan var lång under söndagskvällen. Bild: Annika Byrde

”Hur blir det med oss som flydde?”

Flera personer påtalar det faktum att polisen spärrat av stora delar av det område arenan ligger i, och att det därför är omöjligt att ens ta sig fram.

”Ett riktigt dåligt beslut för ungas säkerhet”, skriver en användare.

Flera användare, som till synes verkar ha befunnit sig i köpcentrumet vid tiden för skjutningen, undrar hur beslutet kan ha tagits utan hänsyn till de som drabbats.

”Man kan bara inte tro det! Hur blir det med oss som flydde från Field’s och just nu sitter i ett låst rum och väntar på att polisen ska säga att det är säkert att röra sig igen?”, skriver en man.

En annan säger sig ha haft biljett till konserten i tre års tid, men blev också vittne till skjutningen och säger sig nu vara för traumatiserad för att kunna gå.

”Tanken på att behöva vara på den arenan med så många människor är skrämmande. Jag tycker det är respektlöst mot alla som var på Fields”, skriver en kvinna, och avslutar meddelandet med ett hjärta.

Den slutsålda spelningen var tänkt att dra i gång klockan 20 på söndagskvällen, men blev uppskjuten till klockan 21. Spelningen var på förhand slutsåld.

LÄS OCKSÅ: Flera döda efter skottlossning i Köpenhamn