Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hope Hicks efter utskottsförhöret i onsdags.

Hicks tror inte att Trump skämtade

USA:s president Donald Trump menade säkerligen allvar med att vara villig att ta emot utländska underrättelser om politiska motståndare. Det sade hans tidigare kommunikationschef Hope Hicks i veckans kongressförhör, framgår av en 273-sidig utskrift som nu offentliggjorts.

Trumps uttalande i en intervju med ABC har tolkats som en inbjudan till utländska spionorganisationer att underminera USA:s demokrati, och därför tagits emot med bestörtning av många i Washington. Men han menade vad han sade, enligt Hicks.

"Jag tror inte att det var ett skämt, baserat på vad jag såg", sade hon enligt utskriften i justitieutskottet i onsdags.

Hicks tillägger att hon själv inte skulle vara beredd att ta emot sådan information, utan skulle anmäla försök till sådan informationsspridning till relevanta myndigheter.

Vad hon varit med om under sina 14 månader i Trumps tjänst ville hon dock inte svara på. Och enligt Vita husets jurister åtnjuter hon juridisk immunitet kring detta, så kongressen inte kan tvinga henne.