Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kraftiga monsunregn har orsakat jordskred som dödat flera människor i den indiska delstaten Kerala.

Hundratals döda i indiska monsunregn

Antalet dödsoffer till följd av de kraftiga monsunregnen i delstaten Kerala har rusat upp till över 300, varav ungefär hälften har mist sina liv sedan den 9 augusti, uppger myndigheter i Indien.

Vattenmassorna har tvingat närmare 150 000 människor från hus och hem. Enligt vissa rapporter har elnätet kollapsat i halva delstaten. Ett statligt elbolag hävdar dock att "endast" en miljon människor är utan el. I Kerala bor ungefär 35 miljoner.

- Vi bevittnar något vi aldrig tidigare sett i Keralas historia. Nästan alla dammar är öppna nu. De flesta av våra reningsverk ligger under vatten, säger delstatens regeringschef Pinarayi Vijayan.

Vijayan tillägger att det faktum att grannstaten Tamil Nadu inte lyckats öppna en damm bidragit till att förvärra situationen, skriver BBC.

Premiärminister Narendra Modi anlände i Kerala på fredagskvällen. Han uppges planera att i helgen flyga över de värst drabbade områdena.

Och det är inte bara Kerala som är drabbat. Enligt nationella myndigheter har monsunregnen i Indien sammanlagt krävt långt över 800 liv i sju delstater sedan i juni.

Regeringschefen Vijayan varnar också för fortsatt dåligt väder, med både regn och blåst.

Kochis internationella flygplats, populär bland turister, hålls stängd till åtminstone den 26 augusti.