Ett bostadshus kollapsade i Miami under torsdagsmorgonen. Nästan 100 människor saknas efter raset. En person har bekräftats död.
Ett bostadshus kollapsade i Miami under torsdagsmorgonen. Nästan 100 människor saknas efter raset. En person har bekräftats död. Bild: David Santiago/AP/TT

Huskollaps i Florida – nästan 100 saknas

Räddningstjänsten kämpar mot klockan för att hitta överlevande i rasmassorna sedan en tolvvåningsbyggnad kollapsat i Surfside i USA. Hittills har en person bekräftats död och 99 personer saknas fortfarande, rapporterar The Washington Post.

ANNONS

En övervakningskamera fångade det dramatiska händelseförloppet på torsdagsmorgonen i staden Surfside i Miami-Dade County i delstaten Florida i USA.

På filmklippet som publicerats av nyhetskanalen CNN syns hur mittendelen av tolvvåningsbyggnaden plötsligt rasar, och hur ytterligare en del av byggnaden kollapsar några sekunder senare.

– Mullret var väldigt annorlunda, väldigt konstigt. Och någonting var inte rätt med hur det lät. Det var för starkt, för våldsamt. Det kändes nästan som en chockvåg, säger vittnet Fiorella Terenzi som bor i byggnaden bredvid, till CNN.

Än så länge har en person bekräftats död, och 99 personer saknas fortfarande, enligt polisen, rapporterar The Washington Post.

ANNONS

Det är ännu oklart vad som orsakade raset och hur många som kan ha befunnit sig i den del av byggnaden som kollapsade.

Omkring 40 personer har evakuerats från byggnaden, merparten av andra boende.

En pojke som var vid liv har grävts fram ur rasmassorna, enligt den lokala tv-kanalen NBC 6 South Florida.

Fastigheten var byggd 1981 och hade fler än 130 lägenheter.

Daniella Levine Cava, borgmästare för Miami-Dade det administrativa område där huskollapsen inträffade, hade telefonkontakt med USA:s president Joe Biden under dagen.

"Han erbjöd fullt stöd från regeringen för att hjälpa vårt närsamhälle i denna svåra tid", skriver hon på Twitter.

Förödelsen var total efter huskollapsen i Miami i Florida på torsdagsmorgonen.
Förödelsen var total efter huskollapsen i Miami i Florida på torsdagsmorgonen. Bild: Susan Stocker/AP/TT
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS