En tidigare demonstration mot sexuellt våld i den indiska staden Bangalore. Arkivbild.
En tidigare demonstration mot sexuellt våld i den indiska staden Bangalore. Arkivbild. Bild: Aijaz Rahi/AP/TT

Indiskt sexualbrottsoffer död av sina skador

ANNONS

Den indiska kvinna som gruppvåldtogs i delstaten Uttar Pradesh för drygt två veckor sedan har avlidit av sina skador, uppger lokala myndigheter.

Det 19-åriga offret, som tillhörde Indiens dalit-kast, attackerades och våldtogs av en grupp gärningsmän nära sitt hem i Hathras-distriktet den 14 september.

Kvinnan lämnades sedan på ett fält utanför staden där hon upptäcktes och togs till sjukhus. Hon vårdades till en början på ett sjukhus i Uttar Pradesh men flyttades till ett specialistsjukhus i huvudstaden New Delhi efter att hennes tillstånd förvärrats.

Fyra män har gripits misstänkta för våldtäkten.

Brottet har rört upp starka känslor i landet som sedan dess skakats av landsomfattande protester mot sexuellt våld och för ökade rättigheter för personer tillhörandes dalit-kasten, ibland även kallade "kastlösa".

ANNONS

Under 2018 våldtogs en kvinna var 15:e minut i Indien och situationen i delstaten Uttar Pradesh har beskrivits som en av de värsta i landet.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS