Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Irakiska säkerhetsstyrkor utanför Bahrains ambassad i Bagdad.

Irak fördömer protest vid Bahrains ambassad

Bahrain kallar hem sin Irakambassadör sedan demonstranter i Bagdad bränt den bahrainska flaggan och försökt ta sig in på landets ambassad i staden. Irakiska regeringen fördömer protesten.

Den bottnade i att Bahrain i dagarna två stått värd för en amerikansk fredskonferens om läget i Mellanöstern. Utöver Bahrains flagga brände demonstranterna, som var omkring 200, även den israeliska.

Bahrains myndigheter kallar händelsen en attack och kallar hem sin ambassadör "för överläggning".

Iraks utrikesminister Mohammed Ali al-Hakim ringde på fredagen till sin bahrainska kollega Khaled bin Ahmed Al-Khalifa och sade enligt ett uttalande att regeringen "fördömer attacken". Irakiern sade också att han hoppas att händelsen inte ska påverka de diplomatiska relationerna mellan länderna.

Donald Trumps svärson Jared Kushner inledde i veckan sin fredsplan för Mellanöstern med tvådagarskonferensen i Bahrains huvudstad Manama. Planen har dock redan bojkottats av palestinska ledare, som inte dök upp till konferensen – ett föga överraskande besked sedan president Mahmud Abbas 2017 klippte all kontakt med Donald Trump när denne erkänt Jerusalem som Israels huvudstad.

Kushners plan har också kritiserats för att fokusera för mycket på ekonomi i stället för politik.