Kvinnor i iranska Zanjan väntar på bussen iförda ansiktsmasker, vilka numer är obligatoriska i offentligheten.
Kvinnor i iranska Zanjan väntar på bussen iförda ansiktsmasker, vilka numer är obligatoriska i offentligheten. Bild: Vahid Salemi/AP/TT

Iran noterar rekordhög dödssiffra i covid-19

ANNONS

Iran kämpar fortsatt i motvind mot coronaviruset. Det senaste dygnets dödssiffra – 200 avlidna – är en toppnotering sedan smittspridningen tog fart i landet i februari.

Även söndagens 163 avlidna innebar ett dygnsrekord, men den siffran är alltså nu passerad.

– Ökningen av dödsfall är väldigt smärtsam för oss alla, säger Sima Sadat Lari, talesperson för landets hälsodepartement, i statlig tv och tillägger att ökningen är ett resultat av iraniernas "beteende och handlingar".

Den senaste veckan har smittspridningen i landet, som inledningsvis var ett av de värst drabbade i världen, tagit ny fart. Irans tidigare strikta coronarestriktioner började lyftas gradvis i mitten av april.

ANNONS

I lördags meddelade president Hassan Rouhani att landet inför nya åtgärder för att hämma spridningen. Bland annat är det nu obligatoriskt att bära mask i stängda offentliga utrymmen.

Totalt har hittills nästan 12 000 iranier avlidit i viruset.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS