Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Storbritanniens premiärminister Theresa May och EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk vid toppmötet mellan EU och Asien i Bryssel den 19 oktober.

Irland tvivlar på brexitdeal i november

Kanske kan ett telefonsamtal mellan Bryssel och London sätta fart på brexitförhandlingarna. Dublin tvivlar på att en uppgörelse om Storbritanniens utträde ur EU kan bli klar före december.

På plats i Helsingfors, där Europas kristdemokratiskt konservativa håller kongress, konstaterar Irlands premiärminister Leo Varadkar att tiden tickar snabbt.

Att snabbt få till ett extrainsatt EU-toppmöte för att spika en brexit-deal lär inte bli enkelt.

- För varje dag som går blir sannolikheten allt mindre för att ha ett extratoppmöte i november, säger Varadkar efter att ha träffat sin finländske kollega Juha Sipilä.

Varadkar hoppas i stället på det ordinarie EU-toppmöte som är planerat till den 13–14 december.

- Men går vi bortom det är vi inne på det nya året och det tror jag inte blir bra, säger premiärministern enligt Reuters.

Brexitförhandlingarna har i princip stått still sedan mitten av oktober. Möjligen kan ändå onsdagens telefonsamtal mellan EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk och Storbritanniens premiärminister Theresa May skapa ny fart.

Särskilt många detaljer ges dock inte.

"Telefonsamtal med premiärminister May i morse för att stämma av framstegen i brexit-samtalen och diskutera vägen vidare", hälsar Tusk kortfattat via Twitter.