Koichi Hagiuda. Bild från förra året.
Koichi Hagiuda. Bild från förra året. Bild: Eugene Hoshiko/AP/TT

Japans nya styre: Vi behöver kärnkraften

Maximal satsning på förnybart – men också mycket atomkraft. Så lyder receptet från Japans nya regering för att klara klimatmålen.

ANNONS

Efter Fukushima-katastrofen för tio år sedan är kärnkraften mer kontroversiell i Japan än kanske någon annanstans. Alla landets över 50 reaktorer stoppades efter härdsmältan, och de flesta är fortfarande nedstängda.

Men Koichi Hagiuda, industriminister i den regering som tillträtt denna vecka, säger att det nya klimatmålet kräver starkare åtgärder. Japan skärpte i våras sitt mål till 46 procents utsläppsminskning 2030.

– Jag tänker satsa på maximalt införande av förnybar energi, grundligt energisparande, samt att återstarta kärnkraftverk med säkerheten som högsta prioritet, säger Koichi Hagiuda, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS