Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Turkisk polis har sökt igenom en villa i närheten av staden Termal, sydost om Istanbul.

Journalistmordet: Villa genomsökt i Istanbul

Turkisk polis har sökt igenom en villa i ett kustområde sydost om Istanbul. Undersökningen är en del i utredningen av mordet på den saudiske regimkritikern och journalisten Jamal Khashoggi.

Enligt den turkiske chefsåklagarens stab ringde en av de misstänkta för mordet till ägaren av den aktuella villan – en saudisk medborgare – den 1 oktober, dagen före mordet på Khashoggi på Saudiarabiens konsulat i Istanbul. Samtalet, där ett kodnamn för villaägaren används, tros handla om hur de misstänkta ska förstöra eller göra sig av med en kropp, enligt åklagarmyndigheterna.

Enligt nyhetsbyrån Reuters fotografer har området kring huset sökts igenom med hjälp av hundar.

Turkiska myndigheter har tidigare sökt igenom bland annat Saudiarabiens konsulat och generalkonsulns residens i Istanbul som en del i utredningen av mordet på Khashoggi, som levde i exil i USA där han skrev kolumner för The Washington Post.

USA:s utrikesminister Mike Pompeo och försvarsminister Jim Mattis ska informera kongressen på onsdag om den senaste utvecklingen i frågor relaterade till Saudiarabien. Många kongressledamöter, även president Donald Trumps republikanska partikamrater, är oroade över Khashoggifallet och Saudiarabiens del i kriget i Jemen.