Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spaniens förre kung Juan Carlos. Arkivbild.

Juan Carlos kritiseras för möte med kronprins

Spaniens förre kung Juan Carlos får skarp kritik sedan ett foto där han ses träffa Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman fått spridning. Bilden, som lagts ut på det saudiska utrikesdepartementets Twitterkonto, har publicerats i flera spanska tidningar.

Konservativa El Mundo slår upp den under rubriken "Skammens fotografi". Även vänsterpartierna Podemos och Izquierda Unida kritiserar mötet i skarpa ordalag. "Det är förnedrande för Spanien och för spanjorerna", skriver en av Podemos ledande företrädare, Pablo Echinique, på Twitter.

80-årige Juan Carlos, som abdikerade 2014 efter en rad skandaler, har länge haft nära band till det saudiska kungahuset, en relation som har hjälpt Spanien att sluta lukrativa kontrakt med det oljerika kungadömet. Mötet mellan Juan Carlos och Mohammed bin Salman inträffade vid Abu Dhabis grand prix i söndags.

Den saudiske kronprinsen har mött en storm av internationell kritik efter mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Riyad nekar till att prinsen legat bakom mordet.