Så här såg det ut utanför Sofiakatedralen i Kiev vid förra årsskiftet. Även i år ska en gran placeras på torget, men utan ljus.
Så här såg det ut utanför Sofiakatedralen i Kiev vid förra årsskiftet. Även i år ska en gran placeras på torget, men utan ljus. Bild: Efrem Lukatsky/AP/TT

Julgranar – men utan ljus – i Kiev

ANNONS
|

Kievborna kommer att få någon slags julstämning även i år, kriget till trots. I den ukrainska huvudstaden ska nämligen julgranar som vanligt att ställas upp

– Ingen kommer att ställa in nyår och jul, och nyårsstämningen ska infinna sig. Vi kan inte låta Putin stjäla vår jul, säger Kievs borgmästare Vitalij Klytjko till RBC-Ukraina, enligt Reuters.

Traditionsenligt kommer en gran att resas på torget utanför Sofiakatedralen i den ukrainska huvudstaden.

– Julgranar kommer att sättas upp framför allt för att påminna barnen om julstämningen. Du vet, jag vill ju inte ta bort tomten från barnen, säger Klytjko.

Några stora folksamlingar eller konserter kommer inte tillåtas. Granarna kommer inte heller att ha några ljus – för att spara energi, sedan Ryssland de senaste tiden intensivt riktat sina attacker mot den ukrainska strömförsörjningen.

ANNONS

"Julgranen blir den mest energiansvariga, men ändå festlig för oss alla", skriver Serhij Kovalenko, vd på energibolaget Yasno, på Facebook.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS