Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Indiska paramilitära polisstyrkor står vakt i staden Srinagar i den indiskkontrollerade delen av Kashmir.

Kashmir: Över 100 separatister gripna

Indiska myndigheter har gripit över 100 separatister i ett antal polisräder i Kashmir. Landet förstärker sin militära närvaro i regionen, vid sidan av ett allt hätskare ordkrig med Pakistan.

Räderna genomfördes under natten till lördagen och riktades mot grupper som de indiska myndigheterna misstänker kan utgöra ett hot när Indien närmar sig val.

Runt 10 000 man från Indiens paramilitära polisorganisationer har skickats till den indiskkontrollerade delen av Kashmir under den dryga vecka som gått sedan 40 personer dödades i en självmordsattack riktad mot indiska säkerhetsstyrkor.

Upptrappat våld

Några dagar senare dödades tre pakistanska extremister i skottväxling med indisk polis. Det upptrappade våldet har lett till ytterligare ett antal dödsfall i Kashmir.

- Efter attacken i Pulwama måste ni ha sett hur Pakistan hålls ansvarigt, ett steg i taget, säger Indiens premiärminister Narendra Modi vid ett tal i delstaten Rajasthan, där han säger sig ha gett militären "full frihet".

- Vi kommer inte att sitta tysta efter att ha lidit denna smärta. Vi vet hur man krossar terrorism.

Pakistan nekar

Den Pakistanbaserade islamistgruppen Jaish-e-Mohammed låg bakom självmordsattacken, och Indien beskyller även ärkefienden Pakistan för delaktighet i dådet. Pakistan nekar till all inblandning och meddelade på fredagen att landet kommer att svara med "full kraft" om det angrips.

Bland separatiserna som gripits av indiska myndigheter finns flera ledare för muslimska grupper, som anser att muslimska kashmirier bör ha rätt att välja om de ska vara del av Indien eller Pakistan eller förklara sig självständiga.

En indisk poliskälla uppger för Reuters att gripandena görs för att skydda valprocessen. Indien går till val i april och maj.