Khashoggis döttrar vill föra hans arv vidare

Deras pappa är död – men hans arv ska leva vidare. Det lovar den mördade saudiske journalisten Jamal Khashoggis döttrar i ett gripande farväl, som The Washington Post publicerat.

ANNONS
|

"Det här är ett löfte om att det ljus han spred aldrig kommer att slockna, att hans arv kommer att hållas levande inom oss", skriver Noha Khashoggi och Razan Jamal Khashoggi i ett opinionsinlägg i fredags.

Döttrarna minns sin pappa som en varm man med ett stort hjärta, som reste mycket och alltid kom hem med presenter och fascinerande historier. De förstod tidigt att hans ord påverkade människor över långa avstånd.

"Att skriva var inte bara ett jobb (för honom), det var en nödvändighet. Det var kärnan i hans identitet, och det höll honom levande", skriver de och tillägger:

"Pappa var ingen dissident. Om skrivandet var en del av hans identitet, så var också att vara saudier en del av det."

ANNONS

Jamal Khashoggi, 59, hade startat ett nytt liv i USA men besökte Saudiarabiens konsulat i Istanbul, Turkiet, den 2 oktober för att hämta ut dokument inför ett giftermål med sin fästmö. Han kom aldrig ut igen, utan mördades inne på beskickningen.

Khashoggis kropp har inte hittats.

Rättad: I en tidigare version angavs fel stad för konsulatet i Turkiet.

TT-AFP
ANNONS