Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Le Phuc Hai och To Gia Huy blir klippta som USA:s president Donald Trump respektive Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. Detta eftersom frisören Le Tuan Duong i Hanoi i Vietnam gratis friserar kunder som de båda ledarna inför toppmötet i Hanoi som startar på onsdag.

Kimdrinkar och Trumpfrisyrer inför toppmötet

Sugen på en Kim Jong Ale eller Rock It, Man? Eller kanske en mer orangeblond hårman? Det är fullt möjligt i det toppmötesrusiga Hanoi i Vietnam där USA:s president och Nordkoreas diktator möts på onsdag.

Det initiativ som kanske fått störst rubriker är frisören Le Tuan Duongs. Han erbjuder gratis klippning till dem som vill kopiera USA:s president Donald Trumps eller Nordkoreas diktator Kim Jong-Uns karaktäristiska frisyrer. Bilder från hans salong i den vietnamesiska huvudstaden visar herrar med orangefärgad koaffyr och killar med rakade sidopartier.

"Jag älskar fred"

Le Tuan Duong, som själv tycker att Trumps hår signalerar makt och Kims frisyr andas ungdom, säger till nyhetsbyrån Reuters att han började med erbjudandet mest på skoj, men att han blev förvånad över hur många som nappade. Och det finns en allvarlig tanke bakom kampanjen.

- Jag älskar fred. Jag hatar krig så mycket. Så många människor i min familj har dött, jag stödjer verkligen det här toppmötet, säger Le Tuan Duong som förlorade två släktingar i Vietnamkriget.

Även lokala myndigheter och researrangörer vill dra nytta av att tusentals tjänstemän och journalister kommer till staden då Kim och Trump ska fortsätta sina förhandlingar om främst kärnvapennedrustning på den koreanska halvön.

Den regeringskontrollerade tidningen Viet Nam News hänvisar till att frasen "var ligger Singapore" googlades över två miljoner gånger i USA, vilket rapporterades i samband med fjolårets toppmöte mellan de båda ledarna där. Nu hoppas man på många sökningar på Hanoi.

- Jag ser det som en möjlighet att främja bilden av Vietnam i världen, säger researrangören ANZ Tours chef Nguyen Xuan Dung till tidningen.

Blommor och drinkar

Hanoi är fyllt av blomsterdekorationer och välkomnande skyltar – liksom amerikanska, nordkoreanska och vietnamesiska flaggor.

Och på barerna frodas kreativiteten: Bland annat erbjuds den kryddiga ölen Kim Jong Ale, specialbryggd för toppmötet och inspirerad av forsarna runt berget Paektusan mellan Nordkorea och Kina. I Nordkorea påstås det 2 744 meter höga berget ha bestigits av Kim Jong-Un härom året. Det sägs också vara hans avlidne far Kim Jong-Ils födelseplats.

Olika former av cocktails baserade på den koreanska spritsorten soju finns också att tillgå. En är Rock It, Man som toppats med eldig whiskey som ska påminna om Donald Trump. En annan är en variant på klassikern Negroni kallad Peace Negroniations (en variant på det engelska ordet "negotiations" som betyder förhandlingar).