Knivman död efter attack i Norge

En man beväpnad med kniv gick under tisdagsmorgonen till attack mot flera personer, däribland en polis. Polisen avlossade skott mot mannen, som senare avled.

ANNONS
|

Polisen i Norge larmades om händelsen i centrala Oslo strax före klockan nio.

– En patrull fanns i närheten och skulle gripa den här personen. Först försökte de köra ned honom när han försökte hugga en person. I samband med det krockade bilen med väggen och polisen attackerades av den här personen med kniv, säger Torgeir Brenden, polisens insatsledare till NTB.

Mannen togs först till sjukhuset, men bekräftades senare ha avlidit av skadorna, enligt NRK.

Polisen som mannen gick till attack mot uppges inte vara allvarligt skadad.

– Det råder ingen tvekan om att det här var ett pågående extremt allvarligt våldsdåd, säger Torgeir Brenden.

ANNONS

Mannen var enligt polisen barbröstad och försökte aktivt attackera till synes slumpmässiga personer.

Polisen försöker nu ta reda på hur många personer det rör sig om, men inga andra än polisen och den misstänkte gärningsmannen har hittills rapporterats skadade.

Alla poliser i Norge har beordrats bära vapen tills händelsen har kunnat utredas vidare.

"Alla landets polisdistrikt har underrättats om situationen, och är tillfälligt beväpnade för att öka polisens beredskap och insatsförmåga", säger polischef Benedicte Bjørnland i ett uttalande på polisens hemsida.

Ingenting talar för att fler gärningsmän är inblandade. Det finns inte heller några indikationer för att hotnivån ändrats, skriver polisen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS