En man försöker att cykla över en översvämmad gata i Chennai i Tamil Nadu i Indien.
En man försöker att cykla över en översvämmad gata i Chennai i Tamil Nadu i Indien. Bild: R. Parthibhan/AP/TT

Kraftigt oväder drar in över Indien

Det kraftiga ovädret Nivar har stormat in på Indiens sydkust, med vindar på uppemot 36 meter per sekund och omfattande nederbörd.

ANNONS

Träd har slitits upp med rötterna och vattendrag har svämmat över sina breddar, sedan ovädret nådde land. Minst en person uppges ha omkommit, efter det att en mur kollapsat till följd av häftigt regn, på onsdagen.

Tusentals räddningsarbetare – bland annat från armén, kustbevakningen och flottan – har sänts ut i regionerna Tamil Nadu, Andhra Pradesh och Puducherry. Myndigheterna har dessutom kapat strömmen i flera städer som en förebyggande åtgärd för att förhindra skador på elnätet.

I ett distrikt i Tamil Nadu har det fallit närmare 244 millimeter regn sedan onsdagsmorgonen, och varningar har utfärdats för åskoväder.

I miljonstaden Puducherry uppmanade viceguvernören Kiran Bedi folk att hålla sig hemma och följa myndigheternas instruktioner.

ANNONS

– Ta er till högt liggande platser om du har möjlighet. Det finns hjälpcenter. Ta er dit snälla, säger han i ett videomeddelande på Twitter.

175 000 personer har evakuerats och myndigheterna har utlyst helgdag där allt utom det nödvändigaste är stängt. Flyg och tåg är inställda i staden Chennai, som är huvudstad i Tamil Nadu.

Ovädret Nivar beräknas fortsätta norrut, men minska i styrka under sin färd.

Höga vågor vid Chennai.
Höga vågor vid Chennai. Bild: R. Parthibhan/AP/TT
En bild från Nasa visar ovädret Nivar.
En bild från Nasa visar ovädret Nivar. Bild: Nasa/AP/TT
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS