Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Klipp från parlamentets tv-kanal visar hur oppositionsledaren avbryter politikerdebatten med en kram.

Kramchock i Indiens parlament

Indiens oppositionsledare Rahul Gandhi förvånade premiärminister Narendra Modi då han avbröt en debatt genom att gå fram och ge sin rival en stor kram.

Den tolv timmar långa debatten på fredagen föregick en misstroendeomröstning och kan ses som en prolog till nästa års valrörelse, där Modis hindunationalistiska Bharatiya Janata Party (BJP) utmanas av Gandhis socialliberala Kongresspartiet – landets äldsta parti som suttit många år vid makten.

BJP kallar Gandhi för en "förlorad härskare" som tappat kontakten med sitt folk.

- Du kan hysa agg mot mig, du kan kalla mig saker och du kan utnyttja mig, men jag har inte en antydan till hat mot dig. Jag ska ta det där hatet ur dig och omvandla det till kärlek, sade Gandhi och spatserade över parlamentsgolvet för att lägga armarna runt Modi – som satt som förstenad av chock över den plötsliga omfamningen.

Modi är själv känd för sina björnkramar – på liknande sätt har han överraskat USA:s president Donald Trump och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Premiärministern, som överlevde misstroendeförklaringen tack vare sin majoritet, kallade senare tillbaka oppositionsledaren för att skaka hand med ett leende.

Rättat: I en tidigare version stod det felaktigt att Gandhi har utdelat liknande kramar till världsledare tidigare. Det är Modi som är känd för att krama andra politiker.