Den välkända journalisten Tatjana Felgengauer blev knivskuren i studion på den Kremlkritiska radiostationen Moskvas eko.
Den välkända journalisten Tatjana Felgengauer blev knivskuren i studion på den Kremlkritiska radiostationen Moskvas eko.

Kreml: Galning bakom knivattack

Tillståndet för den knivskadade ryska radiojournalisten Tatjana Felgengauer har förbättrats. Enligt den ryska regeringen var det en galning som låg bakom attacken.

ANNONS
|

- En dåres agerande är en dåres agerande. Att försöka koppla dem till någonting annat är helt ologiskt och felaktigt, säger president Vladimir Putins presstalesperson Dmitrij Peskov.

Tatjana Felgengauer angreps på sin arbetsplats vid den Kremlkritiska radiostationen Moskvas eko på måndagen. Hon fördes till sjukhus och har opererats.

I ett meddelande från sjukhuset skriver Felgengauer att hon kommer att bli bra och att hon tackar för allt stöd.

ANNONS

Den misstänkte har identifierats som en 48-årig mentalt instabil man. Men Kremlkritiker menar att regimtrogna medier piskar upp hat mot oliktänkande, vilket möjliggjort attacker mot journalister och oppositionella. Tidigare denna månad sände tv-kanalen Rossija24 en dokumentär där Moskvas eko påstods stå i maskopi med utländska organisationer som vill underminera Ryssland. I tv-programmet förekom bland andra Tatjana Felgengauer.

- Vansinne uppstår inte ur tomma luften, säger Moskvas ekos chefredaktör Alexej Venediktov.

TT-AFP
ANNONS