Krigsherren Khalifa Haftar. Arkivbild.
Krigsherren Khalifa Haftar. Arkivbild. Bild: Ivan Sekretarev/AP/TT

Krigsherre i möte om Libyens framtid

ANNONS

Krigsherren Khalifa Haftar har träffat Rysslands försvarsminister Sergej Shoigu för att diskutera en lösning på konflikten i Libyen. Mötet skedde dagen efter det att Libyens internationellt erkända regering (GNA) meddelat att den avbryter sitt deltagande i FN-samtalen som syftar till att få till en varaktig vapenvila.

Konflikten mellan GNA och Haftars styrkor har krävt många dödsoffer.

GNA fattade sitt beslut i och med tisdagens attack mot hamnen i huvudstaden Tripoli – som utgjorde ännu ett brott mot det skakiga eldupphör som har varat i några veckor. Haftars styrkor ska ha avlossat robotar mot hamnen.

"Utan ett varaktigt eldupphör så är det ingen mening att förhandla. Det kan inte bli fred medan det bombas" skriver GNA i en kommentar.

ANNONS

Externa parter bör göra allt de kan för att få båda sidor att sätta sig ned i fredssamtal, manar Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS