Lägret Moria på den grekiska ön Lesbos – ett av de läger som pekats ut som extra sårbara för covid-19. Arkivbild.
Lägret Moria på den grekiska ön Lesbos – ett av de läger som pekats ut som extra sårbara för covid-19. Arkivbild. Bild: Aggelos Barai

Kvinna i grekiskt läger coronasmittad

ANNONS

En asylsökande kvinna från ett läger nära den grekiska huvudstaden Aten har testats positiv för covid-19. Smittan upptäcktes i samband med att kvinnan förlöstes på ett sjukhus inne i staden.

Innan kvinnan togs till sjukhuset hade hon befunnit sig i lägret Ritsona, beläget drygt åtta mil norr om Aten.

Detta är det första bekräftade fallet av covid-19 hos en person som bor i ett grekiskt läger för asylsökande.

I Grekland har hittills över 1 200 personer bekräftats smittade och nästan 50 personer har avlidit till följd av viruset.

De tältläger, där tusentals av landets asylsökande bor under trånga och osanitära förhållanden, har pekats ut som extra utsatta vid eventuell smittspridning.

ANNONS

För att förhindra att smittan sprids har sedan tidigare hårda rörelserestriktioner införts för de som reser in och ut ur lägren.

Det är ännu inte säkert om kvinnan smittats inne i lägret.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS