Räddningsstyrkor vid migrantanläggningen i Ciudad Juárez tidigt på tisdagsmorgonen.
Räddningsstyrkor vid migrantanläggningen i Ciudad Juárez tidigt på tisdagsmorgonen. Bild: AP/TT

Lågorna dödade tiotals vid Texas gräns

ANNONS
|

Många dödsoffer rapporteras i en brand i ett migrantcenter vid Mexikos gräns mot USA. Enligt medier handlar det om ett 40-tal döda och ett 30-tal skadade.

Elden startades av migranter som tände på madrasser i protest efter att de fått reda på att de skulle deporteras, enligt Mexikos president Andrés Manuel López Obrador.

– De kunde aldrig föreställa sig att det skulle orsaka den här fruktansvärda olyckan, sade López Obrador, och kallar händelsen för "olycklig".

Han sade också chefen för landets migrationsbyrå befinner sig vid platsen.

Katastrofen inträffade i en anläggning i Ciudad Juárez, den mexikanska stad som gränsar till El Paso i Texas.

ANNONS

Över 70 migranter, enligt uppgift mestadels venezuelaner som försökte ta sig till USA, uppges ha förts till migrantcentret från Ciudad Juárez gator strax innan branden bröt ut.

Juárez är en av de städer där brottsligheten har skjutit i höjden på grund av smuggling av såväl otillåtna varor som människor norrut till USA.

Ciudad Juárez ligger precis vid gränsen.
Ciudad Juárez ligger precis vid gränsen. Bild: Johan Hallnäs/TT
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS