Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Legend och Teigen säljer sina bostäder i New York

LYXHUSET: Kändisparet John Legend och Chrissy Teigen köpte två våningar i samma hus i New York, som de hade tänkt bygga ihop till en. Nu har de ångrat sig och säljer dem istället. Förutom det höga priset, får man vara beredd på höga månadskostnader, bara fastighetsskatten är på 71 000 kronor, i månaden.

A-listparet, musikern John Legend och hans fru, modellen och tv-personligheten Chrissy Teigen är i köp- och säljtagen sedan några år tillbaka när det kommer till bostäder. För ett par år sedan lade de ut sitt 800 kvadratmeter stora lyxhus i Beverly Hills till försäljning för 217 miljoner kronor. I samma veva köpte de ett nytt i samma område på 1 000 kvadratmeter.

Nu ska vill de sälja sin våning i Nolita, New York, eller det är faktiskt två stycken. Deras plan när de köpte dem var att bygga ihop dem, men så har det inte blivit. Så nu säljer de dem, och letar efter ett hem som är färdigt i New York istället.

När man slår ihop båda våningarna, blir bostadsytan strax under 600 kvadratmeter, och har då åtta rum varav sex är sovrum. Sju badrum finns där också.

För att ta sig högst upp är det bara att ta den privata hissen som går rätt upp till våning sex. När man kliver ur den kommer man hamna ett par steg från bostadens största vardagsrum. Vid det ligger det nyrenoverade köket med en stor köksö som passar även som bar.

Vinkällare under trappan

En udda inredningsdetalj är vinkällaren som är placerad under trappan i den ena vardagsrummet. Från soffan är det därför inte långt att gå för påfyllning om så önskas.

Trappan leder upp till den drygt 300 kvadratmeter stora takterrassen, där finns plats för loungemöbler, solstolar och en matplats. Där upp finns också ett utekök och ett bevattningssystem för växterna.

I det stora vardagsrummet finns en öppen spis, inbyggt ljudsystem och en bioduk. I det mindre är det också placerat en öppen spis.

Priset som paret Legend och Teigen vill ha för sina två bostäder är 167 miljoner kronor. Men utgifterna stannar inte där, det tillkommer en månadskostnad på 43 350 kronor, och en fastighetsskatt på 71 300 kronor. Vad det sen skulle kosta att bygga ihop lägenheterna framgår inte av mäklarannonsen. Kanske är det bra med två lägenheter när svärföräldrarna eller vännerna kommer på besök till ”The Big Apple”.