För första gången på 30 år kunde människor i norra Indien skåda bergstoppar från bergskedjan Himalaya. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och föreställer Dhauladhar, en del av bergskedjan Himalaya.
För första gången på 30 år kunde människor i norra Indien skåda bergstoppar från bergskedjan Himalaya. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och föreställer Dhauladhar, en del av bergskedjan Himalaya. Bild: Ashwini Bhatia

Luftföroreningar minskar kraftigt i karantänens spår

Kraftiga nedstängningar i allt från trafik till industrier som kommit som ett resultat av länders kamp mot spridningen av coronaviruset har gjort så att luftföroreningarna minskat. På vissa platser mer märkbart än på andra. The Independent rapporterar att människor i norra Indien nu kunnat skåda delar av bergskedjan Himalaya, för första gången på 30 år.

ANNONS

"Trodde aldrig detta skulle bli möjligt", skriver en Twitter-användare som postat en bild av bergstopparna.

Att miljarder människor världen över befinner sig i någon form av karantän har kraftigt minskat luftföroreningarna. Ett tydligt resultat av detta har visat sig i Indien, där nästan 1,4 miljarder nu befinner sig i en 21-dagars lång karantän, i ett försök att minska spridningen av coronaviruset.

För första gången på 30 år kunde människor i norra Indien skåda bergstoppar från bergskedjan Himalaya, och dela med sig av dem på sociala medier.

En Twitter-användare skriver med sin bild: "Vad naturen egentligen är och hur vi förstört den", och fortsätter med att förklara hur fotot är taget cirka 200 kilometer bort från bergstopparna på bilden.

ANNONS

Tidningen rapporterar att 1,5 miljoner människor dog i landet under 2012, till följd av luftföroreningar, och hänvisar till data från WHO (World Health Organization).

Enligt Johns Hopkins universitet hade under torsdagen strax över 6 000 coronafall rapporterats i Indien, och 186 liv hade skördats av viruset.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS