Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tusentals människor demonstrerade på Place de la République i centrala Paris på tisdagskvällen mot antisemitismen i Frankrike.

Många demonstrerade mot antisemitism

Tusentals människor har gett sig ut på gatorna i Frankrike för att demonstrera mot antisemitismen i landet. Manifestationen skedde samma dag som en judisk gravplats utanför Strasbourg vandaliserats.

I förra veckan kom en myndighetsrapport som beskriver en våg av antisemitism i landet i fjol. Enligt inrikesdepartementet ökade antalet antisemitistiska händelser med 74 procent.

Tusentals människor var på plats för en demonstration på Place de la République i centrala Paris på tisdagskvällen, med premiärminister Édouard Philippe och andra ministrar bland deltagarna. Detta sedan 18 politiska partier i landet manat till demonstrationer i drygt tio städer.

Tidigare under dagen besökte president Emmanuel Macron den judiska begravningsplatsen Quatzenheim, där 96 gravstenar vandaliserats. Bland annat har nazistiska symboler klottrats på gravarna och på grindar till anläggningen som ligger ett par mil väst om Strasbourg.

- Vi ska agera, vi ska instifta lagar, vi ska bestraffa, sade Macron till judiska ledare på plats.

Skadorna upptäcktes på tisdagsmorgonen – alltså samma dag som protester mot antisemitism planerades.

Presidenten lade senare ner en krans vid ett monument i Paris för Förintelsens offer.