En demonstrant som skadats vid protesterna får vård inne i en moské på lördagskvällen.
En demonstrant som skadats vid protesterna får vård inne i en moské på lördagskvällen. Bild: Hassan Ammar/AP/TT

Många skadade i Beirut – protester fortsätter

ANNONS

Hundratals människor har samlats för att fortsätta demonstrationerna i Libanons huvudstad Beirut, efter att lördagens demonstrationer urartat i våldsamma drabbningar.

Över 300 demonstranter skadades när demonstranter drabbade samman med säkerhetsstyrkor utanför parlamentet på lördagen. 142 poliser uppges också ha skadats.

Protester mot det politiska etablissemanget och korruption, bristande samhällsservice och religiösa motsättningar har pågått i landet i närmare tre månader. I torsdags urartade demonstrationer utanför den libanesiska centralbanken i kravaller, till följd av ett missnöje med att bankerna begränsat åtkomsten till många libanesers sparade tillgångar.

Den USA-baserade människorättsorganisationen Human Rights Watch kritiserar en brutalitet hos polisväsendet och pekar på att farlig användning av tårgasbehållare och gummikulor, samt angrepp mot människor i sjukhus och moskéer.

ANNONS
Demonstranter sköt fyrverkerier mot poliser och poliser sköt tårgas och gummikulor mot demonstranter. Bilden är från lördagskvällen.
Demonstranter sköt fyrverkerier mot poliser och poliser sköt tårgas och gummikulor mot demonstranter. Bilden är från lördagskvällen. Bild: Hassan Ammar/AP/TT
ANNONS