Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Turistbussen körde av vägen och ned för en slänt.

Madeira sörjer efter dödsolycka

Madeira har inlett tre dagars sörjande efter bussolyckan som kostade 29 personer livet. På torsdagen åker Tysklands utrikesminister till Madeira för att prata med de överlevande.

Portugals premiärminister Antonio Costa skriver på Twitter att han skickat kondoleanser till Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

"Det är med djup sorg som jag läser om olyckan i Madeira", skriver Antonio Costa.

Samtliga som omkom i bussolyckan på onsdagen var tyskar och ett arbete med att identifiera människorna har inletts, uppger Angela Merkels stabschef.

Även Portugals president Marcelo Rebelo uttryckte sin sorg.

- Jag uttrycker sorg och solidaritet från alla portugiser i den här tragiska stunden, och framförallt för familjerna till offren, sade han i ett tv-sänt tal.

Tysklands utrikesminister Heiko Maas kommer att åka till Madeira under dagen med läkare och psykologer för att personligen prata med de överlevande.

- Det är chockerande att påsken blev en tragedi för så många människor, säger Maas i ett uttalande.

Det var klockan 18.30 lokal tid som föraren av oklar anledning tappade kontrollen över bussen och körde av vägen och nedför en slänt. Både föraren och turistguiden uppges ha skadats men överlevt.

Minst 50 personer fanns ombord på bussen. En talesperson för sjukhuset Dr Nélio Mendonça bekräftar för tyska Bild att många är svårt skadade.