Martin Saliba.
Martin Saliba.

Martin Salibas dom kan prövas igen

Martin Saliba dömdes för trippelmordet i Uddevalla 2015, både i svensk och Libanesisk domstol. Nu kan domen prövas igen, rapporterar Aftonbladet.
– Högsta domstolen väntas ta beslut om fallet inom kort, säger Martin Salibas advokat Tony Franjieh, till tidningen.

ANNONS

Den sjunde mars 2015 hittade en förbipasserande joggare tre mördade personer på Bävedalsvägen i Uddevalla. De hade skjutits till döds.

Dagen därpå greps bröderna Mark och Martin Saliba misstänkta för morden. De två manliga offren var barndomsvänner till bröderna och den mördade kvinnan var tillsammans med en av de manliga offren.

Enligt utredarna var motivet hämnd efter att brödernas pappa utsatts för ett rån i sitt hem.

Bröderna dömdes till livstids fängelse i hovrätten. Mark Saliba avtjänar sitt straff på Kumlaanstalten. Martin Saliba lyckades dock fly till Libanon innan domen meddelades och dömdes sedan av libanesisk domstol till livstids straffarbete. Han nekar fortfarande till brott.

ANNONS

Nu har hans försvarare Tony Franjieh överklagat domen och vill att den prövas på nytt i Libanons Högsta domstol, rapporterar Aftonbladet.

– De kommer att kontrollera om domaren har dömt enligt libanesisk lag. Om de anser att han inte har gjort det, kommer en ny utredning och en ny rättegång ske, som kommer att ta flera år, säger Tony Franjieh till tidningen.

Han uppger att de väntas ge besked om det blir en ny utredning och en ny rättegång inom några veckor.

ANNONS