Massiv jakt efter förrymd småtjuv i Japan

Tusentals japanska poliser har de senaste veckorna jagat en man som flydde från en öppen anstalt den 8 april. Den 27-årige Tatsuma Hirao, som beskrivs som en "mönsterfånge", är dömd för flera stölder. Han greps efter närmare tre veckor på rymmen vid tågstationen i Hiroshima.

ANNONS
|

Under de veckor som tjuvjakten pågått har totalt 15000 poliser varit inblandade och de har haft hjälp i sökandet av helikoptrar, drönare, värmekameror och polishundar.

Rymlingen spårades tidigt till en ö där polisen hittade hans fingeravtryck. Tatsuma Hirao har under flykten begått flera stölder, enligt polisen. Bland annat har han olovligen tagit sockor, en mobiltelefon, en plånbok, och ett par sandaler. Han har även stulit en bilnyckel, vars ägare hittade en artig lapp som uppenbarligen var skriven av tjuven: "Jag lånar din bil men jag kommer inte att förstöra den".

Japans justitieminister Yoko Kawakami har gått ut med en ovanlig ursäkt för de problem som polisen haft med att fånga in rymlingen.

ANNONS

"Jag ber om ursäkt till lokalbefolkningen och många andra människor för att vi besvärat och oroat dem under en så lång tid", sade han i ett uttalande.

TT-AFP
ANNONS