May och Trump: Allt bra mellan oss

Ledarna för USA och Storbritannien har mötts i schweiziska Davos och gjort upp detaljerade planer för att president Donald Trump senare i år besöker premiärminister Theresa May.

ANNONS
|

Relationerna mellan de båda länderna har varit lite ansträngda den senaste tiden, och Trump ställde nyligen in ett planerat besök i Storbritannien. Men Trump och May träffades på torsdagen på Världsekonomiskt forum och efteråt sade den amerikanske presidenten att förhållandet dem emellan var "fantastiskt".

- Vi är på samma våglängd i alla avseenden, tycker jag. Alla kanske inte tror det, men jag kan försäkra att jag har den största respekt för premiärministern och det hon gör, sade Trump.

ANNONS

May kvitterade:

- Det var fantastiskt att träffa dig, och precis som du säger hade vi en bra diskussion i dag. Relationerna mellan USA och Storbritannien är fortsatt utmärkta.

Trump anlände till Schweiz med presidentplanet Air Force One tidigare på torsdagen. Enligt hans medarbetare ska han utöver sitt tal på fredagen ha möten med bland andra Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och Rwandas president Paul Kagame.

Med Kagame, som för närvarande är ledare för Afrikanska unionen, kommer Trump sannolikt att försöka vända blad efter hans tidigare nedsättande kommentar om afrikanska länder.

Trump är den förste sittande amerikanske presidenten som besöker Davos sedan Bill Clinton var där 2000.

TT-AFP-Reuters
ANNONS