Poliser i ett slumområde, så kallad favela, i Rio. Bilden är från september i fjol.
Poliser i ett slumområde, så kallad favela, i Rio. Bilden är från september i fjol. Bild: Bruna Prado/AP/TT

Minst 13 döda i räd i Rios slum

ANNONS
|

En eldstrid bröt ut mellan polis och misstänkta brottslingar vid en räd i slumområdet Salgueiro i São Gonçalo i Rio de Janeiros storstadsområde på torsdagen.

– Det är 13 döda, två individer är frihetsberövade och ett stort antal vapen har beslagtagits, säger Fabrício Oliveira vid Riopolisen under en presskonferens.

Enligt honom är alla döda brottslingar. Enligt ett uttalande från polisen var målet att fånga medlemmar av gänget Comando Vermelho, från delstaten Para i norr, som tog skydd i området.

Enligt tidningen O Globo dog den utpekade ledaren för en kartell som riktar in sig på knarkhandel och är en av de äldsta i Brasilien. Fler än 40 poliser har dödats i Para sedan 2021.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS