20 personer har dött efter att ha tagit spetsat kokain i en förort till Argentinas huvudstad Buenos Aires.
20 personer har dött efter att ha tagit spetsat kokain i en förort till Argentinas huvudstad Buenos Aires. Bild: Victor R. Caivano/AP/TT

Minst 20 döda av spetsat kokain

Dödssiffran fortsätter att öka efter att flera personer tagit spetsat kokain i en förort till Buenos Aires. Argentinska myndigheter uppmanar nu invånare att slänga allt kokain de har köpt under de senaste två dagarna, rapporterar The Guardian.

ANNONS

Minst 20 personer har dött i Hurlingham, utanför Buenos Aires, efter att ha tagit spetsat kokain. 84 personer intensivvårdas och dödssiffran befaras stiga ytterligare, skriver The Guardian.

– Om det inte hade varit för vår pandemiberedskap hade antalet offer varit mycket högre, sa landets hälsominister Nicolás Kreplak på torsdagen.

Under onsdagen greps ett tiotal personer i samband med en polisrazzia mot ett hus där kokainet misstänks ha sålts.

Utfärdar varning

Det spetsade kokainet har visat sig orsaka dödligt hjärt- och andningsstopp på mindre än en timme, vilket har fått landets myndigheter att utfärda en epidemiologisk varning som uppmanar allmänheten att slänga kokain de har köpt under de senaste två dagarna.

ANNONS

Majoriteten av dödsoffren är män mellan 30 och 50 år gamla, enligt The Guardian.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS