Polisen på plats i parkområdet vid sjön efter attacken i torsdags. Arkivbild.
Polisen på plats i parkområdet vid sjön efter attacken i torsdags. Arkivbild. Bild: Jean-Christophe Bott/AP/TT

Misstänkt i knivdådet anklagas för mordförsök

ANNONS
|

Den man som misstänks för att ha skadat fyra barn och två vuxna i attacken i franska Annecy anklagas formellt för mordförsök.

Inget av offren befinner sig längre i livsfara, enligt åklagaren. Barnen, som är mellan knappt två och tre år gamla vårdas fortfarande på sjukhus. Under fredagen uttryckte Frankrikes president Emmanuel Macron, efter att ha talat med deras läkare, hopp om att deras tillstånd kommer att förbättras.

Gärningsmannen greps vid Annecysjön i stadens centrala delar efter dådet i torsdags. Han sitter häktad i väntan på fortsatt utredning.

Han har beskrivits som en syrier i 30-årsåldern som mer eller mindre levt i parken den senaste tiden. Han kom till Europa som flykting och fick asyl i Sverige för ungefär tio år sedan.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS