En insatsstyrka från tyska polisen deltog i operationen i Dresden. Bilden är från ett annat tillfälle.
En insatsstyrka från tyska polisen deltog i operationen i Dresden. Bilden är från ett annat tillfälle. Bild: Michael Probst/AP/TT

Mordkomplott mot politiker efter vaccinutspel

En grupp hårdföra motståndare till Tysklands coronapolitik har i en hemlig chattgrupp smitt planer på att mörda en ledande politiker. På onsdagsmorgonen genomförde specialstyrkor inom polisen en razzia i Dresden.

ANNONS

Mordplanerna mot Sachsens ministerpresident Michael Kretschmer (CDU) blev kända för myndigheterna för en vecka sedan, efter att journalister på public service-kanalen ZDF infiltrerat en hemlig chattgrupp i meddelandeappen Telegram.

Där diskuterade ett antal personer hur Kretschmer skulle dödas på grund av delstatsregeringens coronapolitik och det faktum att han uttalat stöd för vaccin.

Gruppen tros ha tillgång till både skjutvapen och armborst, varför den sachsiska kriminalpolisens särskilda insatsstyrka deltog i onsdagens räd. Husrannsakningar har genomförts på flera adresser i Dresden.

Fallet rubriceras som förberedelse till ett grovt, statshotande våldsdåd.

Den senaste tiden har både politiker och experter varnat för att proteströrelsen mot den tyska coronapolitiken håller på att radikaliseras, och att landet snart kan få se rena terrordåd av militanta covidförnekare och vaccinmotståndare.

ANNONS

I helgen spårade flera demonstrationer mot coronarestriktioner ur runt om i landet, med våldsamma attacker mot poliser och journalister.

Michael Kretschmer (CDU), ministerpresident i Sachsen.
Michael Kretschmer (CDU), ministerpresident i Sachsen. Bild: Sebastian Kahnert/AP/TT
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS