Två personer iförda munskydd med anledning av coronaviruset i centrala Bryssel. Nu blir det obligatoriskt med munskydd i huvudstadsregionen. Arkivbild.
Två personer iförda munskydd med anledning av coronaviruset i centrala Bryssel. Nu blir det obligatoriskt med munskydd i huvudstadsregionen. Arkivbild. Bild: Francisco Seco/AP/TT

Munskydd blir obligatoriskt i Bryssel

ANNONS

Från och med i dag är det obligatoriskt att bära munskydd på offentliga platser i den belgiska huvudstadsregionen Bryssel, meddelar regionala myndigheter.

Åtgärden gäller i regionens samtliga 19 kommuner sedan det har konstaterats att över 50 personer rapporterats smittade dagligen per 100 000 invånare. Poliskontroller ska säkerställa att den nya regeln efterföljs, rapporterar belgiska Le Soir.

Skyddsmasker som täcker näsa och mun har sedan den 11 juli krävts på de flesta offentliga platser inomhus för alla över tolv års ålder.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS