Poliser i närheten av en plats vid Ganges där tiotals lik flöt i land tidigare i veckan.
Poliser i närheten av en plats vid Ganges där tiotals lik flöt i land tidigare i veckan. Bild: KK Productions/AP/TT

Nät ska fånga upp coviddöda ur Ganges

ANNONS

Omkring 70 kroppar, förmodligen covid-19-döda, spolades tidigare i veckan upp på floden Ganges strand. Nu har myndigheterna i den indiska delstaten Bihar satt upp ett nät i vattnet, för att fånga upp lik innan de flyter i land.

Skälet till att kropparna sänkts ned i floden kan vara att anhöriga inte haft råd med virke till de traditionella hinduiska begravningsbålen, eller att krematorierna är överbelastade, enligt lokalbor.

Delstatsregeringen i Bihar sörjer "både tragedin i sig och skadan på floden Ganges", skriver en minister i ett uttalande på Twitter.

Indiens officiella dödstal passerade en kvarts miljon på onsdagen, men många experter tror att det egentliga antalet är långt högre.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS