Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Barnen som dödades var i nioårsåldern. De tre vuxna som dödades var i 60-årsåldern och anställda på skolan, enligt polisen.
Barnen som dödades var i nioårsåldern. De tre vuxna som dödades var i 60-årsåldern och anställda på skolan, enligt polisen. Bild: John Amis/AP/TT

Nashville-skytten köpte sju vapen före dådet

Den 28-åring som misstänks ha dödat tre barn och tre vuxna på en skola i Nashville i måndags hade lagligt köpt sju skjutvapen under de senaste åren, uppger polisen.

Den misstänkta personen – som tros ha planerat dådet i detalj – var en tidigare elev på den kristna skolan. 28-åringen riktade inte in sig på några särskilda offer utan mot "den här skolan, den här kyrkobyggnaden", säger polisen under en presskonferens på tisdagen.

Tre av sju skjutvapnen som inhandlats från fem lokala vapenbutiker användes under dådet.

Skyttens motiv är fortfarande okänt, men i en tidigare intervju med NBC News sade polischefen John Drake att utredarna trodde att personen kände "viss förbittring för att gå till den skolan".

Inte känd för polisen

Enligt polisen var skytten transperson. 28-åringen var inte känd för polisen sedan tidigare, men fick vård för en okänd emotionell störning.

Tidigare har polisen berättat att man hittat både en karta över skolan och ett manifest som också nämner andra platser.

Polisen har även publicerat videoklipp från skjutningen, inklusive redigerade övervakningsfilmer, som visar hur skyttens bil kör fram till skolan, hur glasrutor skjuts sönder och hur skytten tar sig in i skolan.

En kvinna tog emot polisen utanför skolan och berättade att människor inomhus nyss hört skott avlossas.

Livlös på golvet

Klipp visar också hur poliser söker igenom rum efter rum och hur skott sedan avlossas samtidigt som en polis ropar att skytten ska släppa vapnet. Senare syns skytten livlös på golvet.

Den amerikanska polisens hantering av skolskjutningar har varit under lupp efter skolmassakern i Uvalde i Texas i maj förra året då det tog 73 minuter från det att de första poliserna var på plats tills att gärningsmannen var död.

Polisen i Nashville säger att det tog 14 minuter från det första samtalet tills skytten var död – men de har inte uppgett hur lång tid det tog för dem att komma fram.

Barnen som dödades var i nioårsåldern. De tre vuxna som dödades var i 60-årsåldern och anställda på skolan, enligt polisen. Omkring 200 elever går på skolan, som tar emot barn från förskoleålder upp till tolv års ålder.