En polisbuss utanför den ryske regimkritikern Aleksej Navalnyjs hem i Moskva.
En polisbuss utanför den ryske regimkritikern Aleksej Navalnyjs hem i Moskva. Bild: Pavel Golovkin/AP/TT

Navalnyjs hem söks igenom

ANNONS

Ryska myndigheter söker igenom oppositionsledaren Aleksej Navalnyjs hem och kontorslokaler, samt andra adresser med koppling till Kremlkritikern.

Enligt chefen för Navalnyjs antikorruptionsstiftelse FBK görs husrannsakningarna med hänvisning till påstådda brott mot coronarestriktioner.

Enligt inrikesdepartementet har en utredning om brott mot restriktionerna inletts efter de protester som hölls till stöd för Navalnyj i Moskva i lördags

Regimkritikern, som vårdats i Tyskland efter att ha förgiftats under en flygresa i Ryssland, greps nyligen då han återvände till hemlandet. Gripandet motiverades med anklagelser om att han brutit mot en gammal villkorlig dom.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS