Protesterna i Malis huvudstad Bamako i juli. Arkivbild.
Protesterna i Malis huvudstad Bamako i juli. Arkivbild. Bild: Baba Ahmed/AP/TT

Nya demonstrationer i Mali

ANNONS

Tusentals demonstranter var under tisdagen åter tillbaka på Malis gator efter en tillfällig paus i de månadslånga demonstrationerna. Demonstranterna anklagar president Ibrahim Boubacar Keïta för korruption, att ha misslyckats med att sköta landets ekonomi och den konflikt som pågått mellan tuaregiska separatister och islamistiska terrorister under flera år.

Många är också kritiska till det omtvistade parlamentsvalet i våras, där Keïtas parti utnämndes till segrare.

Demonstranter trotsade regnet och medlarnas uppmaning att stanna hemma och samlades i huvudstaden Bamakos centrala delar där de viftade med antiregeringsbanderoller.

"Vi vill ha verklig förändring i Mali, IBK försvinn", stod det på en av banderollerna som syftade på presidenten.

ANNONS

Nigerias före detta president Goodluck Jonathan, numera medlare för samarbetsorganisationen Ecowas, uppmanade oppositionen till dialog.

– Demonstrationer löser inte problemen i sig, sade han under en presskonferens.

Malis politiska instabilitet har satt rädsla i grannländerna för att våldet ska sprida sig utanför landet.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS