Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har återigen hamnat i blåsväder. Arkivbild.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har återigen hamnat i blåsväder. Arkivbild. Bild: Alastair Grant/AP/TT

Nya festbilder kan försvåra för Johnson

ANNONS

Nya bilder på Storbritanniens premiärminister Boris Johnson som skålar på 10 Downing Street kastar ytterligare bränsle på anklagelserna om att han ljugit om att alla regler följdes på festerna som hölls under pandemin, när befolkningen uppmanades att undvika kontakt med andra människor.

På bilderna som togs i november 2020 och som publicerats av tv-kanalen ITV syns hur Johnson skålar tillsammans med flera andra personer, och hur ingen av dem håller avstånd till varandra.

Brittisk polis avslutade nyligen utredningen kring "partygate" – coronaskandalen som skakat premiärminister Boris Johnsons regering. Totalt 126 böter har delats ut, till bland andra Boris Johnson, hans fru Carrie och finansminister Rishi Sunak.

ANNONS

Nu väntar dels rapporten efter den oberoende parlamentsutredningen om händelserna, ledd av Sue Gray, dels en parlamentarisk utredning om huruvida Johnson ljög för parlamentet när han sade att alla regler följdes.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS