Harbin i nordöstra Kina är känd för sin isfestival. Arkivbild.
Harbin i nordöstra Kina är känd för sin isfestival. Arkivbild. Bild: Chinatopix via AP/TT

Nya restriktioner införs i kinesiska Harbin

För första gången sedan i februari har coronaviruset spridits mellan invånare i tiomiljonersstaden Harbin i nordöstra Kina, där nya restriktioner nu införts.

ANNONS

Smittan är relativt liten, jämfört med pandemiläget i andra delar av världen. Under tisdagen noterades 16 nya smittofall i hela Kina, varav tre av dem i Harbin.

Men eftersom viruset verkar ha spridits inom samhället och inte kommit utifrån vidtas kraftiga åtgärder. Staden, känd för sitt kalla klimat och årliga isfestival har också lovat att hela staden ska testas i veckan. Befolkningen uppmanas stanna hemma tills de testat negativt.

Invånare avråds från att lämna staden för annat än nödvändiga resor, men måste då kunna visa ett negativt testresultat 48 timmar före avfärd.

Förskolor och grundskolor ska undervisa på distans under en vecka från och med onsdagen och verksamheter med inomhusaktiviteter, till exempel biografer och gym, tvingas hålla stängt.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS