EU-länderna har beslutat om en rad nya sanktioner mot Belarus och landets diktator Aleksandr Lukasjenko. Arkivfoto.
EU-länderna har beslutat om en rad nya sanktioner mot Belarus och landets diktator Aleksandr Lukasjenko. Arkivfoto. Bild: Maxim Guchek/AP/TT

Nya sanktioner klara mot Belarus

ANNONS

Alla EU-länder och EU-företag måste stoppa sin handel med Belarus när det gäller bland annat oljeprodukter, pottaska och övervakningssystem för telefoner och internet.

Ovanstående områden ingår i de nya utökade sanktioner från EU som nu offentliggjorts.

Tillgången till EU:s kapitalmarknad begränsas även för Belarus samtidigt som det blir förbjudet att erbjuda försäkringar för belarusiska myndigheter eller myndighetsanknutna bolag.

"Medlemsstaterna kommer också att behöva vidta åtgärder för att begränsa inblandningen i Belarus för de multinationella utvecklingsbanker som de är medlemmar i", heter det i EU-ländernas sanktionsbeslut.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS