Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump under toppmötet i Singapore i juni förra året. Arkivbild.

Nytt toppmöte mellan Trump och Kim i februari

USA:s president Donald Trump och den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un kommer träffas i ett toppmöte i slutet av februari meddelar Vita huset. Beskedet kom efter att Trump överlagt i en och en halv timme med den högt uppsatte nordkoreanske politikern Kim Yong-Chol.

Var toppmötet ska äga rum kommer att tillkännages senare, enligt Vita huset.

Det blir andra gången de båda ledarna möts. I juni förra året möttes de i Singapore och undertecknade då ett vagt formulerat avtal om kärnvapennedrustning.

- Presidenten ser fram emot att träffa ordförande Kim på plats som kommer att tillkännages vid ett senare tillfälle, sade Vita husets pressekreterare Sarah Sanders efter fredagens möte.

Träffade först Pompeo

Att ett nytt toppmöte var på gång blev tydligt efter att den högt uppsatte nordkoreanske politikern Kim Yong-Chol i torsdags anlänt med sin stab till ett hotell i centrala Washington. Snart stod det klart att syftet med besöket var just att förbereda för ett eventuellt nytt toppmöte mellan länderna om Nordkoreas kärnvapenprogram.

Under fredagen träffade Kim Yong-Chol först den amerikanske utrikesministern Mike Pompeo. Efter lunchmötet åkte han vidare till Vita huset och överlade med Trump i en och en halv timme.

Konkret vad som sades under mötet är inte känt, mer än att det enligt Vita huset var "produktivt".

"Fantastiskt" brev

Pompeo och Kim Yong-Chol lät sig fotograferas tillsammans innan de gemensamt gick in i ett Washingtonhotell, men de svarade inte på några frågor.

De båda hade planerat ett möte i november som dock ställdes in i sista stund.

Kim Yong-Chol, som beskrivs som diktatorn Kim Jong-Uns högra hand, är den första nordkoreanska dignitär på närmare två decennier som övernattat i den amerikanska huvudstaden.

Trump har tidigare uttryckt optimism om en uppföljning på Singaporemötet med Kim Jong-Un efter att han vid nyår fått vad han beskrev som ett "fantastiskt" brev från den nordkoreanske ledaren.

Rättad: I en tidigare version tillskrevs Trump felaktigt ett citat.