Påve Franciskus får hjälp att ta sig in i sin bil under onsdagen.
Påve Franciskus får hjälp att ta sig in i sin bil under onsdagen. Bild: Alessandra Tarantino/AP/TT

Påven har luftvägsinfektion – inlagd på sjukhus

ANNONS

Påve Franciskus har luftvägsinfektion och kommer under några dagar få sjukhusvård, meddelar Vatikanen på onsdagskvällen.

Påven har de senaste dagarna haft andningsproblem, meddelar Vatikanens talesperson Matteo Bruni med tillägget att den 86-årige påven inte har covid-19, men att han kommer att "bli kvar flera dagar" på sjukhuset.

Tidigare under dagen blev det känt att påven befann sig på sjukhus. Men då sades att han var där för planerade kontroller.

"Den Helige Fadern har varit på Gemelli (sjukhuset) sedan i eftermiddags för några sedan tidigare planerade kontroller", skrev Bruni i ett uttalande.

Senare rapporterades att den 86-årige Franciskus ställer in torsdagens möten.

ANNONS

Den argentinske påven lider av kronisk knäsmärta och de senaste månaderna har han vid flera tillfällen behövt använda rullstol.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS