Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

USA:s utrikesminister Mike Pompeo vid öppnandet av mötet i Washington.

Pompeo: Vår kamp mot IS fortsätter

Oklarheterna och turerna kring USA:s tillbakadragande av soldater från Syrien har varit många. Nu försäkrar utrikesminister Mike Pompeo landets allierade att Washingtons kamp mot terrorgruppen IS fortsätter.

- De amerikanska truppernas tillbakadragande från Syrien är inte slutet på USA:s kamp. Vi kommer att fortsätta utkämpa striden vid er sida. Minskningen av trupper är i grunden en taktisk förändring, det är inte en förändring av uppdraget. Det representerar helt enkelt en ny fas i en gammal kamp, säger han.

Pompeo talade vid öppnandet av ett möte i Washington där utrikesministrarna eller andra höga företrädare för de 79 länderna som ingår i alliansen mot IS deltar. Sveriges utrikesminister Margot Wallström är på plats.

President Donald Trumps tillkännagivande i december att IS var besegrat i Syrien fick försvarsminister Jim Mattis att avgå och det har följt av en flera oklara uttalanden om vad som egentligen är på väg att ske.

I Washington sade Pompeo, liksom flera höga amerikanska militärer och politiker gjort, att IS fortfarande är en plåga i Syrien och Irak. Han betonade också att USA behöver sina allierades hjälp i den fortsatta kampen.