Enligt Kremls talesperson Dmtrij Peskov kommer Ryssland att svara 'ömsesidigt' på Storbritanniens sanktioner. Arkivbild.
Enligt Kremls talesperson Dmtrij Peskov kommer Ryssland att svara "ömsesidigt" på Storbritanniens sanktioner. Arkivbild. Bild: Alexej Nikolskij/AP/TT

Rysk motattack efter brittiska sanktioner

ANNONS

Moskva utlovar sanktioner gentemot Storbritannien som svar på att den brittiska regeringen på måndagen beslutade att införa sanktioner mot 25 ryska medborgare.

– Vi kan bara beklaga dessa ovänskapliga åtgärder, säger Kremls talesperson Dmitrij Peskov till reportrar och meddelar att Ryssland kommer att tillämpa "principen om ömsesidighet".

De ryssar som omfattas av de brittiska sanktionerna anses på ett eller annat sätt ha varit delaktiga i övergreppen mot den ryske advokaten och skatterevisorn Sergej Magnitskij, som dog i ett fängelse i Moskva 2009.

Rysslands ambassad i London förnekar anklagelserna och säger att landets juridiska system är självständigt från myndigheterna och enbart guidat av lagen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS