Militär patrullerar i Kayah i östra Myanmar tidigare i år. Arkivbild.
Militär patrullerar i Kayah i östra Myanmar tidigare i år. Arkivbild. Bild: AP/TT

Militär rammade demonstration i Rangoon

En lastbil från Myanmars säkerhetsstyrkor rammade en demonstration i Rangoon på söndagen. Rapporter om dödade och skadade varierar.

ANNONS

Militär slog omedelbart till mot en mindre demonstration mot militärdiktaturen på söndagen

– Jag träffades och föll framför en lastbil. En soldat slog mig med sitt gevär men jag försvarade mig, säger en demonstrant på telefon till nyhetsbyrån Reuters.

Vittnen till händelsen säger att mellan tre och fem personer dödades, medan nyhetsbyråer rapporterar om flera skadade.

Protester mot militärkuppen, som genomfördes den 1 februari i år, slås alltid ned. Aung San Suu Kyi, ledare för Nationella demokratiska förbundet (NDL), och andra demokratiska ledare frihetsberövades efter kuppen.

På söndagen kom uppgifter om att juntaledaren Min Aung Hlaing har träffat en av de ledande personerna i NDL, 94-årige U Tin Oo. Mötet ska ha varit det första med oppositionella efter kuppen. Enligt militärens informationstjänst erbjöds U Tin Oo läkarhjälp på militärsjukhus.

ANNONS

Mötet tros inte ha varit sanktionerat av NDL.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS