Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Demonstranter utanför Westminsterpalatset i London.

Så går dagens brexitomröstning till

På onsdagen ska det brittiska underhuset välja hur man vill att brexit ska gå till. Den rådgivande omröstningen är ett ovanligt inslag i den brittiska politiken. Här är vad som är sker under dagens omröstning.

Vilka val ställs parlamentsledamöterna inför?

Talmannen John Bercow har valt ut åtta av en rad förslag som parlamentsledamöter tagit fram. De som nu ska läggas fram för omröstning är följande:

• Att Storbritannien lämnar EU utan utträdesavtal den 12 april.

• Att Storbritannien går med i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) genom det europeiska frihandelsavtalet, och förhandlar fram en tillfällig tullunion fram till dess att andra uppgörelser har nåtts.

• Att Storbritannien fortsätter att vara medlem av Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) och ansöker om att gå med i det europeiska frihandelsavtalet.

• Fastställa målet att bilda en tullunion i primärlagstiftningen.

• Att Storbritannien bör välja Labours plan om ett nära samarbete med EU med ett omfattande tullavtal och ett nära arbete med inre marknaden.

• Att Storbritannien drar tillbaka artikel 50 (begärandet av utträde ur EU) om parlamentet inte går med på att lämna EU utan ett avtal.

• Ytterligare en folkomröstning för att godkänna ett brexitavtal innan det godkänns av parlamentet.

• Att Storbritannien ger bidrag till EU till slutet av 2020 och kommer överens med EU att brittiska varor hanteras som varor från andra EU-länder.

Hur kommer omröstningen att ske?

Parlamentsledamöterna får rösta för så många av förslagen de vill, för att försöka att nå majoritet för något förslag.

När väntas något besked?

Debatten inleddes vid 16-tiden svensk tid, och beräknas vara avslutad klockan 20. Därefter väntas en halvtimmes omröstning. Talmannen kan presentera resultatet därefter, vilket beräknas bli först efter 22.

Innebär det här slutet?

Nej, knappast. Redan den 1 april ska en annan debatt om brexit hållas i parlamentet.

Måste regeringen följa beslutet?

Nej, omröstningen är inte bindande. May har sagt att hon inte kan gå vidare med något förslag som inte är förhandlingsbart med EU, eller som går emot hennes partis vallöften från 2017.