Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman.

Saudiske kronprinsen förklarar tillslag

Den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman liknar landets korruption med en cancer, och förklarar tillslaget mot ett antal prinsar förra året.

Lyxhotellet Ritz Carlton i Saudiarabiens huvudstad Riyad förvandlades till ett sorts fängelse förra året, när kronprisen gav order om att ett 381 prinsar, affärsmän och högre tjänstemän skulle föras dit.

I en intervju med Washington Post förklarar Mohammed bin Salman att hans kupp var ett exempel på en typ av chockterapi som landet behöver för att tackla korruption.

- Du har en kropp som har cancer överallt, korruptionens cancer. Du behöver cellgiftsbehandling, chocken av cellgiftsbehandling, för att inte cancern ska äta upp kroppen, säger han, och tillägger att utan tillslaget skulle landet inte klara budgeten.

Enligt Reuters ska kronprinsen ha fått in motsvarande mer än 800 miljarder kronor till statskassan genom överenskommelser på lyxhotellet, och de flesta av de frihetsberövade har släppts.

56 personer är fortsatt frihetsberövade, och riskerar att ställas inför rätta.

I intervjun uppger kronprinsen att han inte utesluter att rättighetsaktivister kan komma att släppas inför hans besök i USA senare i mars.