Poliser under sökinsatsen efter Seouls försvunne borgmästare Park Won-Soon.
Poliser under sökinsatsen efter Seouls försvunne borgmästare Park Won-Soon. Bild: Kim Ju-sung/AP/TT

Seouls borgmästare hittad död

ANNONS

Seouls borgmästare Park Won-Soon har hittats död, uppger den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Sydkoreansk polis inledde en sökinsats efter Park sedan hans dotter anmält honom saknad klockan 17 på torsdagen, lokal tid.

Enligt dotterns uppgifter till polisen hade Park lämnat ett meddelande som lät "som ett testamente" och enligt Yonhap "misstänks han ha begått självmord". Polisen i Seoul uppger att ingenting tyder på att ett brott har begåtts.

I sydkoreanska medier spekuleras det om motivet till det misstänkta självmordet. Yonhap rapporterar att en tidigare sekreterare till Park under onsdagen lämnat in en anmälan om påstådda sexuella trakasserier från borgmästarens sida.

Park Won-Soon tillträdde som borgmästare i huvudstaden 2011 och hade omnämnts som möjlig presidentkandidat i valet 2022.

ANNONS

Den tidigare människorättsadvokaten Park var känd som jämställdhetsförespråkare och hyllade de kvinnor som i anslutning till metoo-rörelsen 2018 vittnade om sexuella övergrepp från mäktiga sydkoreanska politiker.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS